Samtida digitala trycktekniker

Det finns många olika utskriftsmetoder tillgängliga och utvecklas fortfarande. Varje typ är anpassad till olika behov, vilket innebär att företag idag fritt kan välja en tryckteknik som bäst betonar sina produkter eller tjänster och samtidigt ger ett vänligt pris-kvalitet-förhållande.

Så vilka trycktekniker kan vi använda idag och hur skiljer de sig från varandra?

Utskrift har funnits i århundraden. Den äldsta kända trycktekniken är känd som träsnitt och innebär att man skär ut en bild på en träyta.

Utskriften har förändrats avsevärt sedan dess – istället för att snida i trä kan du välja mellan ett stort antal högteknologiska metoder. Här är några av de mest kända och mest använda typerna.

Digital tryckning för tvåtusen-talet

En lösning som ofta används för att skaffa reklammaterial eller kontorsmaterial, såsom:

  • affischer
  • nyhetsbrev
  • meny

Digital utskrift är en modern metod som involverar många olika tekniker, inklusive:

  • bläckstråleskrivare
  • laserskrivare

Vid digital utskrift skickas bilder direkt till skrivaren via digitala filer som PDF-filer. Detta eliminerar behovet av en tryckplatta som används i andra typer av tryck, till exempel litografi, och som kan spara tid och pengar (om du inte skriver ut i stort antal).

Digital utskrift ger snabb återbetalning och gör det möjligt för företag att skriva ut med korta ledtider, nästan på begäran. Det är också bra för småskaliga jobb – du kan skapa beställningar som till och med innehåller en enda utskrift.

Om du väljer digital utskrift för rätt order – kan det här vara en riktigt kostnadseffektiv metod som fortfarande ger högkvalitativa utskrifter som liknar andra alternativ. Det är dock bäst att be om hjälp från anställda vid ett professionellt tryckeri, som bäst kommer att ge dig råd om vilken typ av digital utskrift som är bäst.

Kontakta oss som ditt tryckeri i Malmö!