Locka kundens uppmärksamhet med välgjorda flygblad?

Reklamblad är ett roligt och fängslande sätt att informera människor om ditt företag. Oavsett om du har ett stort eller ett litet företag är det enkelt att distribuera dem var som helst. Dessutom kan du bli kreativ och representera ditt företag på ett unikt sätt. Tänk ändå på hur många gånger har du sett ett dåligt utformat flygblad? Troligtvis mycket. Av den anledningen presenterar vi idag några tips om hur du utformar ett flygblad som kommer att fånga ditt öga.

Reklamblad: Hur man utformar en som lockar människor?

Använd kontrast

Använd ljusare och mörkare områden på flygbladet för mer kontrast. Lägg till exempel ljus text i ett mörkt område eller vice versa. På så sätt blir det lättare att skriva ut flygblad och du kommer att få människors uppmärksamhet utan för mycket ansträngning.

Mindre är mer

Mindre text, mer information. Detta bör vara ditt motto när du börjar designa ett flygblad för ditt företag. Välj en logotyp och fraser som definierar ditt företag. Om du vill förklara mer, var så kort som möjligt. Se också till att undvika långa och tråkiga fraser – ingen gillar att skriva ut reklamblad. Bättre lägga till fängslande ord för dina rubriker och titlar istället – överdriv inte.

Överdriv inte det

Ja, vi vet att du vill kommunicera mycket om ditt företag, men kom ihåg att människor inte gillar textväggar. Broschyren är avsedd att läsas på nolltid, så överdriv det inte. Prova tricket: Tänk dig att varje objekt du lägger på flygbladet behöver lite utrymme för sig själv. Följ denna regel, fortsätt designa reklambladet tills du har tillräckligt med utrymme för vart och ett av dessa element.

Ändra typsnittets färg, stil och storlek

Teckensnitt är också mycket viktiga när du utformar ett bra reklamblad. De kan hjälpa till med:

  • vidarebefordra ett visst meddelande
  • markera lite text

Det är dock viktigt att använda professionella teckensnitt och inte bli galen med för många färger. Istället för att använda flera olika typsnitt, välj en och jonglera mellan fet, kursiv och färg. Men om du tycker att designen är för enkel kan du alltid lägga till karaktär genom att välja varmstämplade broschyrer som blir mer och mer populära.

Använd högupplösta foton

Ett annat viktigt tips när man lär sig att designa ett flygblad är att använda foton av hög kvalitet. Om du använder foton av lägre kvalitet kan de visa pixlar, särskilt om du förstorar dem. Dessutom, när du går ut på att skriva ut dina flygblad, kanske det inte ser så bra ut som du trodde.

Välj rätt färger

Innan du utformar ditt flygblad, gör lite undersökning om färganvändningen. Ta reda på vilka av de du hittills har övervägt kan hjälpa dig att förmedla ditt budskap. Överväg om du vill att flygbladet ska se ut:

  • professionellt
  • roligt
  • lekfullt

Välj färgerna på duken. Som du kan se finns det några grundläggande regler som du kan följa när du vill skapa ett flygblad för ditt företag. Se till att allt är klart, respektera proportionerna och använd rätt färger för det du vill förmedla. Använd dessutom högkvalitativa foton och en balanserad kontur, så kommer ditt flygblad säkert att fånga din målgrupps uppmärksamhet.

Kontakta oss som ditt tryckeri i Malmö!