FEM TIPS FÖR ATT DESIGNA JULKORT

När allt kommer omkring och man börjar närma sig advent. Hög tid att tänka på julhälsningar till kunder och affärspartners. För att jul är ett firande av glädje – och gratulationskort. Utnyttja möjligheten med julkort: Ta dig in i synfältet och rekommendera dig själv för det kommande året. Vi kan hjälpa lite med våra fem tips för att designa julkort:

DESIGN OCH MOTIV

Designers och mottagare är överens: Designen av julkort för affärer borde inte vara för överdriven eller klyschig. Men inte för kallt och tråkigt heller. Inspiration för en modern medelmåttighet kan hittas genom enkel forskning på Internet. Särskilt webbplatser från designbranschen är värda ett besök. Idéerna från etablerade formgivare presenteras ofta här.

Det mest populära formatet är fortfarande A6: s långa och horisontella gratulationskort – det visar vår undersökning om julpost. Julkort ser kanske mer värdefulla ut när de läggs ut på bordet.

TYPSNITT

Det kan vara lite mer festligt i julkort än i ett affärsbrev. Detta gäller även teckensnittet. Men också här bör man kanske hålla tillbaka lite med designen: inga utsmyckningar som gör texten oläslig, inte för barnsligt lekfull – hur ska den va då? Det bästa sättet att få inspiration är från specialsidorna som finns på nätet. Du kan självklart kontakta oss om du vill ha rådgivning i din design också.

FÖRFININGAR

Om förfining, förmodligen till jul! En guldeffekt här, den handflatterande soft-touch finishen där eller delvis lättnadslack på den avbildade snöflingan där och plötsligt så är aha-upplevelsen redo. När det gäller efterbehandling kan vi erbjuda ett antal funktioner: Ge text- och bildelement i varmt guld eller glänsande silver. Delvis UV-lack markerar områden på ditt kort med en transparent blank yta och vår relieflack garanterar en tredimensionell profil av utvalda delar av ditt julkort.
Delvis förfining med relieflack ser särskilt elegant ut och du vill röra vid den om och om igen.

TIDPUNKT

Skicka inte dina julkort för tidigt bara. Vår julkortsundersökning visade att 50% av de tillfrågade skickade sin post i mitten av december. Ur vår synvinkel borde det vara rätt ögonblick för att ta emot hälsningarna utan att posten går ner sig eller kommer för sent.

PERSONLIGA HÄLSNINGAR

Men det som alltid går bra är julkort som är handskrivna. En julhälsning kunde knappast vara mer personlig? Men! Det är ännu bättre om den tryckta texten flankeras av en enskild anteckning. Tack för det goda samarbetet och uttryck din glädje över partnerskapet. Se till att du kontrollerar dina mottagarlistor innan du skickar. Hänsyn tas också till de viktigaste medarbetarna hos dina kunder och partners?

Kontakta oss som ditt tryckeri i Malmö!