Bröllopsinbjudningar – förberedelse, design och material

Idag undrar vi hur man utformar bröllopsinbjudningar, så kolla in några få viktiga steg!

Förberedelse av utformningen av inbjudningar

En anpassad bröllopsinbjudan hjälper:

  • för att matcha det till bröllopets tema
  • spara pengar
  • skapa en unik minnessak

Med lite förberedelse – det är inte svårt att klara den här uppgiften. Oavsett om du börjar med en färdig bröllopsinbjudningsmall eller skapar en design från grunden är det ett vackert sätt att göra din dag unik.

Storlek, material och utskrift av inbjudningar

Låt oss möta det första steget med att ta reda på hur du vill att dina inbjudningar ska se ut och vilken information du vill skriva ut på dem – dessa specifikationer ger mycket information och gör designprocessen mer problemfri eftersom du vet vilken storlek som passar bäst.

De flesta tryckerier har flera standardstorlekar tillgängliga. Anpassade former eller storlekar är också möjliga, men oftast mot en extra kostnad.

Välj också ett tryckeri. Du kan skriva ut med onlinetjänsten eller använda lokalt tryckeri. Om du behöver speciella tillbehör – till exempel laminerat matrial, tänk på detta när du väljer, för inte alla tryckerier klarar av dessa tekniker.

När du väl vet var inbjudningarna kommer att skrivas ut är det dags att hämta utskriftsmallen. Detta ger dig en detaljerad bild av hur inbjudan kommer att se ut. Det är också viktigt att ta reda på vilket papper – materialet det kommer att tryckas på, det handlar om vikt, färg, möjligt mönster. För detta ändamål är det värt att titta på pappersmallen som finns tillgänglig från alla professionella tryckerier.

Kontakta oss som ditt tryckeri i Malmö!